Buat Duit Blog

26 Perkara Teknologi Yang Menjadi Nostalgia Untuk Mereka Lahir Tahun 80-an dan 90-an

0

Masih ingatkah betapa gigihnya dahulu kita menggunakan komputer? Ketika Windows masih terlalu buggy dan internet masih lagi terlalu perlahan. Ketika mesej buffering adalah lebih lama berbanding video yang kita mahu tonton di internet. Aah, semua masa yang manis untuk dikenang semula.

1. Terpaksa delete file dari cakera liut apabila nak simpan homework kita.

Portal Cari Jodoh Semanis Kurma

teknologi90an-29

2. Susahnya main Gameboy dalam gelap.

teknologi90an-28

Buat Duit Blog

3. Geram terpaksa pilih dan buang SMS sebab ‘No space’.

teknologi90an-03

4. Belajar compose ringtone atau tiru kawan punya.

teknologi90an-04

5. Kena letak telefon bimbit sebelah-sebelah untuk pindah lagu.

teknologi90an-05

6. Terpaksa off internet setiap kali emak mahu guna telefon.

teknologi90an-07

7. Seronok chatting di mIRC, Yahoo Messenger dan MSN Messenger. “ASL Plz”.

teknologi90an-06

8. Download lagu dari Jiwang.org. Oops.

jiwang

9. Kena buka Programs > Accessories > Games setiap kali hendak main Solitaire.

teknologi90an-01

10. Belajar HTML semata-mata nak godek Myspace. Tak lama lepas tu, Friendster pun boleh buat benda sama.

teknologi90an-09

11. Betapa kerap Internet Explorer hang, dan kita cepat-cepat penuhkan skrin dengan error message.

teknologi90an-11

12. Stress apabila tertekan butang internet pada telefon bimbit.

teknologi90an-12

13. Budak-budak kaya semua ada jam Baby-G.

teknologi90an-13

14. Rasa macam dah dewasa apabila mula guna pen.

teknologi90an-14

15. Sebelum ada Wikipedia, kita ada Encarta.

teknologi90an-15

16. Klip yang paling mengganggu pernah jumpa.

teknologi90an-16

17. Game paling best dalam komputer. Walaupun tak faham satu benda pun.

teknologi90an-17

18. Cari nombor telefon dari Yellow Pages.

teknologi90an-18

19. Tak tahu siapa telefon. Bila angkat, ayat standard ialah, “Hello, siapa tu? Nak cakap dengan siapa?”

teknologi90an-19

20. Tak boleh kemana-mana kalau sedang bercakap dalam telefon.

teknologi90an-20

21. Apabila kita telefon kawan, dan mak atau ayah dia terlebih peramah.

teknologi90an-21

22. Kena tengok suratkhabar untuk tahu ada filem apa di pawagam.

teknologi90an-23

23. Kena tunggu lama untuk dapatkan gambar masa bercuti. Sekali gambar tu gelap dan blur.

teknologi90an-24

24. Ada pen macam-macam warna. Tapi sumpah, susah gila baca tulisan dengan dakwat kuning.

teknologi90an-25

25. Macam-macam search engine ada di pasaran seperti AskJeeves, ABC Search, Altavista, Yahoo dan Netscape. Tapi semua bagi keputusan yang sama.

teknologi90an-27

Sumber: TheVocket

1,037 total views, 2 views today

Premium WordPress Themes

Share.

About Author

Seorang penulis blog aktif di blog ahmadFaiz.com dengan tujuan memberikan ilmu tentang wordpress, tips blogging dan juga bisnes.

Leave A Reply