Buat Duit Blog

Menangis – Jadilah Anak Yang Soleh Dan Solehah

0

Isteri : suruh ibumu turun, malu kerana ibumu miskin dan pakaiannya jelek.
Suami : nanti saya beritahu ibu untuk turun.
Isteri : sekarang juga! kalau tak saya sendiri yang akan menegur ibumu.

Portal Cari Jodoh Semanis Kurma

Jadilah Anak Yang Soleh

Si anak berbisik pada ibunya untuk turun dan bergaul sama dengan saudara-saudara yang lain. Lalu si ibu pun turun dari pelamin dalam kelihatan sedih.

Kemudian si anak membuat pengumuman kepada semua. ‘Saya ingin menjual ibu saya, siapa yang mahu membeli?’. Ibunya berasa terhina apabila anaknya mengungkap kata-kata sebegitu.

Si anak bertanya lagi: ‘saya jual ibu saya, pada yang sanggup membelinya!’. ‘Kalau kalian semua berdiam, bererti tiada siapa yang sanggup dan mampu beli ibu saya!’

Buat Duit Blog

Kemudian si anak mendekati ibunya lalu dicium kaki dan memeluk erat ibunya.’kenalkan ini ibu saya yang cantik, seorang ibu yang berjuang membesarkan saya dengan penuh kasih sayang sehingga saya boleh menjadi insan yang berguna seperti sekarang dan mampu menikahi perempuan kaya seperti hari ini.

Tiada sesiapa pun yang mampu menggantikan tempat ibu saya dan tiada siapa yang mampu membeli ibu saya dengan harga berapa pun. Lalu berkata’ maka hari ini saya yang akan membeli ibu saya kerana kalau wanita manapun boleh dibeli dengan mahar tetapi ibu saya tidak akan ada yang mampu membelinya!.’

-KASIH SEORANG ANAK-

2,589 total views, 3 views today

Premium WordPress Themes

Share.

About Author

Seorang penulis blog aktif di blog ahmadFaiz.com dengan tujuan memberikan ilmu tentang wordpress, tips blogging dan juga bisnes.

Leave A Reply